Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΤΥΧΩ ΔΑΣΚΑΛΕ;

Αυτή ήταν η ερώτηση που έκανε κάποτε ο Πλάτων στον δάσκαλό του Σωκράτη, ένα πρωινό σε μια βόλτα τους στο δάσος.

Ο Σωκράτης γύρισε τον κοίταξε, αλλά δεν είπε τίποτα συνεχίζοντας τον περίπατό του μαζί με τον Πλάτων. Μετά από λίγο ο Πλάτων τον ρώτησε ξανά τον δάσκαλό του αλλά πάλι εκείνος παρέμεινε αμίλητος. Ο Πλάτων έβραζε στο ζουμί του αλλά από την αγάπη και τον σεβασμό που είχε στον δάσκαλό του δεν είπε τίποτα. Λίγο πριν φτάσουν για να πιουν νερό στην γνωστή πηγή με την στερνούλα της ο Πλάτων δεν άντεξε και ξαναρώτησε τον Σωκράτη αρκετά ενοχλημένος:

Δάσκαλε κάτι σε ρώτησα << πως θα ξέρω ότι μπορώ να πετύχω στην Ζωή; >>

Ο Σωκράτης παρέμεινε αμίλητος συνεχίζοντας την βόλτα του ώσπου έφτασαν στην πηγή για να πιουν νερό. Όπως εσυνηθίζετο πρώτος έπινε νερό ο δάσκαλος και μετά έσκυψε να πιει νερό

ο Πλάτων. Εκείνη την στιγμή ο Σωκράτης έπιασε βίαια από τα μαλλιά τον Πλάτων και έχωσε το κεφάλι του μέσα στην γούρνα ώσπου άρχιζαν να ανεβαίνουν φυσαλίδες και τότε άφησε ελεύθερο το κεφάλι του και ο Πλάτων με φόρα τραβήχτηκε μέσα από το νερό παίρνοντας μια βαθιά ανάσα.

Ο Σωκράτης αφού άφησε για λίγο να συνέλθει ο Πλάτων είπε: "Θα πετύχεις μόνον όταν στην επιθυμία σου βάλεις την ίδια δύναμη που έβαλες τώρα για να ζήσεις."


Οι άνθρωποι Πλάτων έχουν επιθυμίες που αν δεν γίνουν σφοδρές επιθυμίες θα παραμεί-

νουν μόνον φαντασιωσεις.


Και αυτό είναι αλήθεια , χωρίς σφοδρή επιθυμία και γνώση των κανόνων του παιγχνιδιού που λέγεται Ζωή η επιτυχία γίνεται ένα άπιαστο όνειρο.

Ομως γεννηθήκαμε για να έχουμε υγεία ευημερία αφθονία και πλούτη . Κουβαλάμε μαζί μας την γνώση πριν γεννηθούμε και χρειάζεται να θυμηθούμε ποιοί είμαστε.






.