Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΣΤΗΝ ΑΓΑΠΗ


ΕΝΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ

Σε κανέναν δεν αρέσει να αισθάνεται φοβισμένος και γι’ αυτό το λόγο οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθως αντιδρούν στο φόβο με την αποφυγή, ή την καταστολή του. Χρειάζεται θάρρος και σοφία για να δείτε ότι ο φόβος μας, μπορεί να γίνει ο μεγαλύτερος δάσκαλος μας.

Όταν εξετάζουμε τον φόβο μας, θα ανακαλύψουμε ότι συχνά είναι παράλογος. Δεν υπάρχει καμία πραγματική βάση ή ουσία στο φόβο μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο φόβος συχνά περιγράφεται ως μια “Ψευδαίσθηση που τείνει να δείχνει πραγματική.».

Ο φόβος είναι κατασκεύασμα του μυαλού και δημιουργείται από εμπειρίες ή αποτυπώματα του παρελθόντος.. Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει, αλλά τα αποτυπώματα μας υποχρεώνουν να αντιδρούμε , φίλοι μου, σαν κόπανοι , χωρίς την κατάλληλη εξέταση και την εκ νέου αξιολόγηση της νέας κατάστασης.

Βέβαια αυτό δεν συμβαίνει σε κανένα από τους φίλους του blog μου έτσι δεν είναι;
Τα καλά νέα είναι ότι αυτή η συνήθεια, ή τάση, μπορεί να μετατραπεί.

Ο φόβος της απόρριψης

Ένας από τους πιο κοινούς φόβους, είναι ο φόβος της απόρριψης. Ο φόβος αυτός έρχεται σε πολλές μορφές.
Για παράδειγμα, ένα άτομο με αυτό το φόβο αισθάνεται συχνά μια πρόκληση για να μιλήσει σε ανθρώπους που ασκούν εξουσία, είτε πρόκειται για τους γονείς, τους δασκάλους, προϊσταμένους ή ακόμη και κρατικούς φορείς. Φοβούνται ιδιαίτερα να ρωτήσουν ή να ζητήσουν πράγματα από αυτούς τους ανθρώπους. Το αίσθημα του φόβου της απόρριψης είναι μια αυτόματη απάντηση που προκύπτει από την εμπειρία του παρελθόντος της απόρριψης από αυτές τις ίδιες μορφές εξουσίας.

Μια άλλη εκδήλωση αυτού του φόβου της απόρριψης είναι η αδυναμία να πει "ΟΧΙ" στα αιτήματα άλλων ανθρώπων. Αυτό είναι το άλλο άκρο του φάσματος και απορρέει από το φόβο ότι θα απορριφθεί από το πρόσωπο που υπέβαλε το αίτημα.
Υπάρχουν δε πάρα πολλοί φόβοι που τρομάζουν τους ανθρώπους τόσο πολύ, μέχρι που μπορεί να φτάσουν σε ακραίες περιπτώσεις μερικές φορές, όπως στο έγκλημα ή στην αυτοκτονία.

Σήμερα οι καταστάσεις είναι πολύ προκλητικές και πάρα πολλοί θέλουν να σπείρουν τον φόβο γιατί έτσι τους βολεύει. Οσο περισσότερο φοβάσαι τόσο περισσότερο σ’ελέγχουν.
Στο χέρι μας είναι ν’αντιστρέψουμε αυτή τη κατάσταση.

Ναι μπορούμε να έχουμε Αγάπη αντί για φόβο στη ψυχή μας.

Για να γίνει αυτό είναι απαραίτητο να κάνουμε ασκήσεις ψυχής όπως και στο σώμα μας. Μια άσκηση ψυχής είναι κι αυτή που προβάλεται στο video παρακάτω. Μια άσκηση ψυχής είναι και το διάβασμα βιβλίων αυτο- βελτίωσης.

Κάποτε ξεπέρασα πάρα πολλούς φόβους διαβάζοντας βιβλία τα οποία έβαζα σε πράξη όλες τις συμβουλές που είχαν.

Αν και δεν θέλω να μιλώ προσωπικά, μόνο για σήμερα θα σπάσω τον κανόνα.
Για να ξεφύγω απο τους φόβους μου, μέχρι που περπάτησα και πάνω στα κάρβουνα σε 800 βαθμούς θερμοκρασία και δεν ήμουν ο μόνος.

Πριν σας συστήσω ένα καταπληκτικό βιβλίο, θα ήθελα να δείτε πως εμείς οι άνθρωποι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα και το εννοώ. Δείτε το.





Για όσους γνωρίζουν Αγγλικά αλλά ακόμη κι αυτοί που δεν γνωρίζουν υπάρχει ένα κατα-
ληκτικό ebook από ένα ολοκληρωμένο συγγραφέα. Μπορείτε να το κατεβάσετε εδώ και τώρα ΔΩΡΕΑΝ "Ο μετασχηματισμός του φόβου.". Αυτοί που δεν γνωρίζουν αγγλικά με δεξι κλίκ πάνω στην ιστοσελίδα μπορούν να κάνουν copy paste στην αυτόματη μετάφραση του google.

Είναι δε τόσο κοντά όσο ένα κλίκ για να το κατεβάσετε δωρεάν ακριβώς εδώ…….
http://mindscience101.com/go.php?offer=kontsogas1&pid=29
Σας έχω όμως και μια μεγάλη έκπληξη. “Τι;” “Eχετε χρέη; θέλετε δουλειά;
Αμεσα δουλειά απο το σπίτι μέσω Internet. http//:moneyallover.blogspot.com
Δείτε το vιdeo και περιμένω τα σχόλιά σας. Ενας ατρόμητος άνθρωπος μας δείχνει τον δρόμο προς την ελευθερία.

Επίσης το ebook απο το φόβο στην αγάπη όταν το διαβάσετε και το πράξετε θ'αλλάξει όλη τη ζωή σας.