Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΚΑΡΦΑΛΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ...



ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
Η δύναμη που σηματοδοτεί την επιτυχία είναι η δύναμη του Νου σας।
Πως θα μπορέσετε να κάνετε την ζωή να πεί ΝΑΙ αντί για ΟΧΙ στα σχέδια και τις φιλοδοξίες σας.

ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΩΣ "ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ" , ΔΥΝΑΜΙΚΑ πράγματα,που όταν αναμειχθούν με καθορισμένους στόχους, επιμονή και διακαή πόθο, μεταφράζονται σε πλούτο ή άλλα υλικά αντικείμενα.
Ολα αυτά που διαβάσατε είναι τεχνικές που ζωντανεύουν την δύναμη της πίστης, μια απεριόριστη δύναμη που σε φθάνει πιο πέρα απο την επιτυχία, πιο πέρα απο τα ύλικά πλούτη, πιο πέρα απο την ζωή, πιο πέρα απο τον θάνατο, σε φθάνει να γίνεις ένα με τον θεό.
Αρα λοιπόν χρειάζεται μια σκέψη που να την κάνετε επιθυμία που εν συνεχεία με την πίστη θα γίνει σφοδρή επιυθμία, θα εξαφανίσει τα εμπόδια και θα σας φέρει σε θέση να αναλάβετε δράση.
Τι είναι όμως πίστη: Πίστη λοιπόν είναι μια εκπαιδευμενη σκέψη που την επαναλαμβάνεις πολλές φορές την ημέρα , την κάνεις προσευχή και την πλουτίζεις με συναίσθημα.
Πως και ποιός μπορεί να ανέβει με ασφάλεια στην κορυφή της αφθονίας, της ευημερίας της επιτυχίας και του πλούτου χωρίς να βλάψει την υγεία του:
Με αυτήν την ερώτηση είχα ταλαιπωρηθεί πολλά χρόνια μέχρι να βρώ την απάντηση .
Κάποια στιγμή έλαμψε ένα φως στο νού μου με την φράση "απέκτησε συναισθηματικό αυτοέλεγχο" " απέκτησε έλεγχο στις σκέψεις σου" "πάρε τα ηνία μην αφήνεις το κουμάντο στο μυιαλό".
Καλή η θεωρία αλλά για να αποκτήσει κανείς συναισθηματικό αυτο-έλεγχο, η καθημερινή εφαρμογή των θεραπευτικών μεθόδων είναι απαραίτητη.
Ο συναισθηματικός αυτοέλεγχος δεν μπορεί να αποκτηθεί με κανένα μαγικό ή εύκολο τρόπο
Δεν μπορείς να τον αποκτήσεις με το να διαβάσεις απλώς ένα βιβλίο αν και αυτό συχνά βοηθά. Η μόνη ασφαλής μέθοδος είναι να προσπαθείς γι αυτόν τακτικά, επίμονα, επιστημονικά, και ν'αναπτύξεις δημιουργική πίστη.
Κάποιος μπορεί να αρχίσει στην αρχή με ένα πολύ απλό τρόπο όπως το να κάθεσαι απλώς ακίνητο. Μη βηματίζεις στο δωμάτι. Μή σφιγγεις τα χέρια σο. Μη χειρονομείς, μη φωνάζεις, μην αγορεύεις, μη βαδίζεις πάνω- κάτω.
Μην αφήνεις τον εαυτό σου να φθάνει σ'ένα σημείο να τρέμει, στην ταραχή οι κινήσεις του σώματος ενός ανθρώπου γίνονται απότομες.
Στάσου ακίνητος, κάθισε κάτω, ξάπλωσε. Οπωσδήποτε να κρατάς την φωνή σου σ'ένα χαμηλό τόνο.

Ημουν σε μιά συνάντηση όπου γινόταν μια συζήτηση πού κατάντησε τελικά μάλλον αφόρητη.
Η ατμόσφαιρα χάλασε και μερικοί απο τους συνομιλητές ήταν έτοιμοι να πιαστούν. Δηκτικές φράσεις ανταλλάσονταν . Ξάφνικά ένας άντρας σηκώθηκε,έβγαλε το σακκάκι του, ξεκούμπωσε το γιακά τού πουκαμίσου του και ξάπλωσε πάνω σε έναν καναπέ. Ολοι τρομάξαμε και κάποιος τον ρώτησε μήπως νοιώθει άρρωστος. "Οχι" είπε, "αισθάνομαι καλά, αλλά αρχίζω να τρελλαίνομαι, κι έχω ακούσει ότι είναι δύσκολο να τρελλαθείς όταν είσαι ξαπλωμένος" Ολοι γελάσαμε και η ένταση έσπασε.
Τότε ο φίλος μας μας εξήγησε ότι επειδή ήταν ευέξαπτος " είχε δοκιμάσει ένα μικρό κόλπο (τρύκ) στον εαυτό του. Ξέροντας, δηλαδή πως όσες φορές πήγαινε να τρελλαθεί απο θυμό έσφιγγε την γροθιά του κι ύψωνε την φωνή του, έβαζε λοιπόν τα δυνατά του, σε στιγμές εντάσεως να κρατά απλωμένα τα δάχτυλά του, ώστε να μη μπορούν να σχηματίσουν γροθιά, και χαμηλή την φωνή του και μιλούσε σε εξαιρετικά χαμηλούς τόνους "Δεν μπορείς να φιλονικήσεις ψυθιρίζοντας" είπε με ένα χαμόγελο.

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

ΕΝΑΣ ΠΟΙΗΤΗΣ ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Ενας ποιητής είχε γράψει "Είμαι κυρίαρχος της μοίρας μου,είμαι καπετάνιος της ψυχής μου", θα έπρεπε να μας είχε εξηγήσει πως είμαστε κυρίαρχοι της μοίρας μας, καπετάνιοι των ψυχών μας, επειδή έχουμε την δύναμη να ελέγχουμε τις σκέψεις μας.

Θα έπρεπε να μας έχει πεί πως ο εγκέφαλός μας μαγνητίζεται απο τις σκέψεις που κυριαρχούν, τις οποίες κατορθώνουμε να διατηρόύμε ζωντανές στη διάνοια, με μέσα τα οποία ο άνθρωπος δεν γνωρίζει καλά. Αυτοι οι "μαγνήτες " προσελκύουν δυνάμεις, ανθρώπους, περιστάσεις της ζωής, οι οποίες εναρμονίζονται με την φύση των κυριαρχικών μας σκέψεων.

Θα έπρεπε να μας έχει πεί πως, πριν μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε πλούτο σε μεγάλη ποσότητα, πρέπει να μαγνητίσουμε την διάνοιά μας με την έντονη διάθεση να γίνουμε πλούσιοι, πρέπει να αποκτήσουμε "συνείδηση του χρήματος" έως ότου η επιθυμία για το χρήμα να μας οδηγήσει στη δημιουργία καθορισμένων σχεδίων για την απόκτησή του.


Ηταν όμως ποιητής και όχι φιλόσοφος, έτσι λοιπόν ικανοποιήθηκε να εκφράσει μια μεγάλη αλήθεια σε ποιητική μορφή, αφήνοντας αυτούς που τον ακολουθούσαν να ερμηνεύσουν το φιλοσοφικό νόημα

των στίχων του.

Η αλήθεια αποκαλύφθηκε και σε μένα τον ίδιο σταδιακά και μπορώ τώρα να είμαι σίγουρος, πως οι βασικές αρχές που περιγράφω σε αυτή την ενότητα συνιστούν το μυστικό της κυριαρχίας της οικονομικής μας εξέλιξης.