Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ....ΦΕΡΝΕΙ ΕΥΛΟΓΙΑ.

ΕΥΛΟΓΙΑ
Είναι μια από τις άπιαστες ιδιότητες. Είναι δύσκολο να την περιγράψεις, αλλά εύκολο να την αναγνωρίσεις. Αυτοί που την έχουν μοιάζουν να προχωρούν στη ζωή χωρίς κόπο.
Δίνουν την εντύπωση ότι ακτινοβολούν με μια εσωτερική λάμψη και αυτή η λάμψη είναι φανερή σε όλους γύρω τους .

Το να ζεις σε μια κατάσταση ευλογίας σημαίνει να είσαι συντονισμένος με την πνευματική σου φύση και με μια ανώτερη δύναμη που σε στηρίζει. Μέσα από την αυτοβελτίωση έρχεται η ευλογία. Οταν μπορέσεις να μετακινηθείς απο τον κατώτερο εαυτό σου, εκεί όπου το εγώ σου υπαγορεύει ποιό μονοπάτι " θα έπρεπε " να είναι δικαιωματικά δικό σου ,στον ανώτερο εαυτό σου εκεί όπου μπορείς να υπερβείς το εγώ σου και να αφεθείς στο ανώτερο καλό σου.

Υπέροχα, θα πείς, αλλά πως φτάνεις σε μια τέτοια κατάσταση ευδαιμονίας;

Με το να θυμάσαι κάθε, μα κάθε μέρα της ζωής σου ότι τα μαθήματα που σου παρουσιάζονται είναι εξαιρετικά δώρα που έρχονται αποκλειστικά για σένα και ότι να αποδεχτείς αυτά τα μαθήματα είναι εκείνο που θα σε φέρει στη ποθητή κατάσταση της ευλογίας.

Σήμερα φίλοι μου περνάμε μια μεγάλη κρίση και δεν εννοώ την "οικονομική" γιατί αυτή είναι τεχνητή αποβλέπει σκόπιμα σε κάτι, εννοώ την κρίση συνειδητότητας. Ο κόσμος μας είναι γεμάτος φόβους και περιορισμούς και έχει ξεχάσει ποιός πραγματικά είναι.

Ναι έχουμε ξεχάσει την αλήθεια μας, "το ποιοί πραγματικά είμαστε" και " τι μπορούμε να κάνουμε. Δηλαδή πως μπορούμε να είμαστε συνεχώς ευλογημένοι.

Αν με υπομείνατε και διαβάσατε ως εδώ είχατε μεγάλο κουράγιο. Ας κάνουμε ένα ευχάριστο διάλειμα και ταυτόχρονα ας θυμηθούμε την αλήθεια μας μέσα απο αυτό το βίντεο.



Τι έγινε; Το απολαύσατε; Μετά απο αυτό που είδατε έχω να πώ το εξής: Σήμερα περισσσότερο από ποτέ είναι απαραίτητο να αντιληφθούμε την πρακτική αξία των ιδεών και διδασκαλιών του Ιησού, ιδιαίτερα τέτοιων αληθειών όπως το ρητό " Ας γίνει σε σας σύμφωνα με τη πίστη σας" (Ματθ. 9,29). Ανάλογα με τη πίστη που έχεις στον εαυτό σου, ανάλογα με την πίστη που έχεις στη δουλειά σου, ανάλογα με την πίστη που έχεις στο Θεό, τόσο μακριά μόνο θα φθάσεις και όχι μακρύτερα.

Οταν πιστέψεις στο έργο σου και στο εαυτό σου και στις ευκαιρίες που παρέχει η χώρα σου, κι όταν πιστέψεις στο θεό και εργαστείς σκληρά και μελετήσεις και διαθέσεις ολόκληρο τον εαυτό σου σ'αυτό που επιχειρείς - μ'άλλά λόγια, άν "ρίξεις την καρδιά σου πάνω στη μπάρα", θα μπορέσεις να αιωρηθείς σε κάθε ύψος στο οποίο θα ήθελες να φέρεις την ζωή σου και την υπηρεσία σου και την επιδοσή σου.

Όποτε έχεις μπροστά σου μια μπάρα, δηλαδή ένα εμπόδια,σταμάτα, κλείσε τα μάτια σου δες με την φαντασία σου κάθε τι που είναι πιο πάνω απο την μπάρα σαν ένας αθλητής και τίποτα απ'ότι είναιπιό χαμηλά της. Υστερα ρίξε φανταστικά "την καρδιά σου" και φαντάσου τον εαυτό σου σαν να του έχει δοθεί μια ανυψωτική δύναμη για να το σηκώσει πιο πάνω απο αυτήν.Πίστεψε ότι βρίσκεσαι κάτω απο την επήρεια αυτής της δύναμης που σε ωθεί προς τα πάνω. Θα εκπλαγείς απο την ανηψωτική δύναμη που θα δεχτείς.

Αν μέσα στο βάθος του μυαλού σου φανταστείς το καλίτερο και χρησιμοποιήσεις τις δυνάμεις της πίστης και της ενεργητικής ικανότητας, θα αποκτήσεις ότι το καλίτερο και πέρα απο τις προσδοκίες σου. Ο δρόμος της αυτοβελτίωσης φέρνει την ευλογία.

Σας εύχομαι υγεία, γαλήνη, αφθονία και ευημερία σε κάθε βήμα της ζωής σας.