Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ.......

" Η εμπειρία σού λέει τι να κάνεις
η αυτοπεποίθηση σου επιτρέπει να το κάνεις "
Σταν Σμιθ
Το 1999, ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα γιόρτασε τα ογδοηκοστά του γενέθλια। Τα είκοσι έξι σχεδόν απο αυτά τα χρόνια τα πέρασε κλεισμένος σε ένα κελί φυλακής, επειδή μιλούσε ανοιχτα για τις απόψεις του περί του άπαρτχάιντ. Σ'αυτή την περίοδο, η αυτο-
ποίθηση του Μαντέλα θα πρέπει να δοκιμάστηκε σκληρά.
Αποτελεί φόρο τιμής στη πίστη και τη σιγουριά του, το γεγονός ότι τελικά θριάμβευσε και στη συνέχεια εξελέγη στο ύψιστο αξίωμα της χώρας του.
Η αυτοπεποίθηση είναι μιά "συνήθεια" που μπορεί να ακονίζεται και να ισχυροποιείται καθημερινά έχοντας ως εργαλείο την πίστη. Κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας θα αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις του φόβου, της ανησυχίας και της αβεβαιότητας . Αυτά τα στοιχεία συνθέτουν την άμπωτη και την πλημμυρίδα της ζωής.
Είναι ένας συνεχής αγώνας , ένα νοητικό πεδίο μάχης, μιας μάχης που χρειάζεται να κερδίσεις αν θέλεις η ζωή σου να είναι πλημμυρισμένη με αφθονία.
Για να ξεκινήσουμε διάβασε προσεκτικά, τα λόγια του Νέλσον Μαντέλα στο λόγο πού εκφώ-
νησε το 1994, κατά την ανάληψη του αξιώματός του। Πρόκειται για έναν άνδρα που δέχτηκε την πρόκληση και νίκησε.
Αφομοίωσε την κάθε του πρόταση. Χρησιμοποίησε τα λόγια του σαν βάση για το επόμενό σου επίπεδο επιτευγμάτων.

"Ο πιο βαθύς μας φόβος δεν είναι ότι είμαστε ανεπαρκείς. Ο πιο βαθύς μας φόβος είναι ότι είμαστε απροσμέτρητα δυνατοί. Το φώς μας και όχι το σκοτάδι μας, είναι αυτό που μας φοβίζει. Αναρωτιόμαστε " Ποιός ειμ'εγώ για να είμαι εξαιρετικός, υπέροχος, ταλαντούχος και καταπληκτικός:" Στην πραγματικότητα, ποιοι είμαστε για να μην είμαστε....; Είσαι παιδί του Θεο. Το να παριστάνεις τον ασήμαντο δεν υπηρετεί τον κόσμο. Δεν υπάρχει τίποτε φωτισμένο στο να συρρικνώνεσαι για να μην νοιώθουν οι άλλοι ανασφάλεια γύρω σου. Γεννηθήκαμε για να φανερώσουμε την δόξα του Θεού, που βρίσκεται μέσα μας. Αυτή η δόξα δεν βρίσκεται μόνο σε μερικούς από μας, βρίσκεται σε όλους μας. Και καθώς αφήνουμε το φώς μας να λάμψει, δίνουμε, ασυνείδητα , την άδεια σε άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο। Καθώς λυτρωνόμαστε από τους φόβους μας , η παρουσία μας λυτρώνει αυτόματα κι άλλους. "

Το απόσπασμα αυτό είναι παρμένο από το βιβλίο। "A return to love" της Μάριαν Ουιλιαμσον

Η δύναμη της πίστης όπως έχω πεί κάνει θαύματα και η πίστη στον εαυτό σου είναι ο πιό σημαντικός παράγοντας για να τον προστατεύεις από τα βέλη της αρνητικότητας. Οταν υπάρχει έλλειψη αυτοπεποίθησης, τότε τον έλεγχο αναλαμβάνουν ο φόβος και η ανησυχία. Η πρόοδος αναχαιτίζεται και η ορμή καταπαύει.

Αφησε το φως να μπεί μέσα σου, και τότε θα θυμηθείς ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα.

Θα θυμηθείς ότι είσαι Θεός!

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ



Μετά από πολύχρονη ενασχόληση με το μυαλό μου θα πρόσφερα τούτη τη συμβουλή.
"Είναι τρομερό να πηγαίνει τρέχοντας ένα μυαλό". Ο σκοπός του μυαλού είναι να ανακα-
λύπτει και να αντανακλά την αλήθεια.
Είναι ένα ιερό εργαλείο δοσμένο για να φωτίζει και να ακτινοβολεί τη θεϊκή σοφία. Αν το μυαλό μας τρέχει σαν παλαβό τότε χάνουμε την ομορφιά που προοριζόταν να μας αποκαλύψει. Εχω δεί ανθρώπους να τρέχουν να προλάβουν " τις δουλειές τους " όπως μου έλεγαν. Μου θύμιζαν καου-μπόϋς που είχαν ριχτεί στην πλάτη του αλόγου τους και έτρεχαν προς κάθε κατεύθυνση. Τι νόημα έχει να τρέχουμε προς κάθε κατεύθυνση αν το ταξίδι δεν είναι σε αρμονία με τον προορισμό.
Κάποτε έπιασα τον εαυτό μου να τρέχει με το αυτοκινητό μου για να προλάβω την τράπεζα πρίν κλείσει. Καθώς οδηγούσα σε ένα ορεινό δρόμο της Καρδίτσας έριξα μια ματιά στα δεξιά μου και αντίκρυσα μια υπέροχη κοιλάδα να την διασχίζει ένας ποταμός, αριστερά μου μια οροσειρά με καταπράσινα δέντρα και ανθισμέ-
νες αμυγδαλιές । Μιά εσωτερική φωνή με ρώτησε: Αξίζει στ'αλήθεια να χάσεις αυτό το θέαμα για την τράπεζα? Οχι τίποτα δεν άξιζε τόσο ώστε να το χάσω। Ενα από τα πιο μεγαλόπρεπα θεάματα του πλανήτη απλωνόταν μπροστά μου। Μπορούσε να γίνει όλο δικό μου αν ήμουν απλά διατεθειμένος να σταματήσω και να το ρουφήξω κυριολεκτικά μέσα μου με την αναπνοή μου.

Η ομορφιά της ζωής είναι ακριβώς εκεί όπου βρίσκεσαι. Θυμήσου να απολαμβάνεις το ταξίδι.

Βοήθησέ με να είμαι ζωντανός απέναντι στην κάθε στιγμή

και να διατηρώ τη γαλήνη στην καρδιά μου.

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ.....



Υπήρξαν μέρες ή εβδομάδες στην ζωή σου που όλα σου πήγαν ανάποδα: Οί άνθρωποι που ψάχνεις έχουν πάει ταξίδι, το προιόν που παράγγειλες καθυστερεί , η τράπεζα δεν σου ενέκρινε το δάνειο και όποιον παίρνεις στο τηλέφωνο, έχει αυτόματο τηλεφωνητή. Τελικά σηκώνεις τα χέρια ψηλά και δηλώνεις "Παραιτούμαι, πάω στο σινεμά"!



Αυτό μπορεί τελικά να είναι η καλύτερη στρατηγική, γιατί το σύμπαν σου δίνει ένα μήνυμα, ότι δεν είναι αυτή η κατάλληλη στιγμή για να προσπαθήσεις να κάνεις κάτι να συμβεί. Μπορεί να είναι η τέλεια στιγμή να κάνεις μια παύση και να φροντίσεις το πνεύμα σου. Αν δώσεις προσοχή στους κύκλους της εμπειρίας σου,τότε μπορεί να τους κάνεις να δουλέψουν για σένα αντι να τους αφήνεις να σε συντρίβουν

Τέτοιου είδους περίοδοι,όπου τίποτε δεν μπορεί να γίνει, ακολουθούνται συχνά από περιόδους που γίνονται όλα μαζί. Μετά απο μια εβδομάδα ή ένα μήνα απο άκαρπες προσπάθειες να κάνεις κάποια πράγματα να συμβούν, ξαφνικά όλα αρχίζουν να "καρποφορούν".

Ολοι όσους έψαχνες σε παίρνουν στο τηλέφωνο την ίδια μέρα , επαγγελματικές υποθέσεις που ήταν παγωμένες παίρνουν το δρόμο τους και εκείνο που ήταν χαλασμένο διορθώνεται. Είναι λες και το Σύμπαν είχε κάνει λίγο πίσω για να πάρει φόρα να κάνει ένε μεγάλο άλμα προς τα εμπρός . Μη χάνεις λοιπόν το κέφι σου. Καλώς ήλθες στο κλάμπ των ανθρώπων. Αν έχεις κάνει ό,τι περνάει απο το χέρι σου για να κάνεις κάτι να συμβεί δέξου τον υπαινιγμό. Αστο. Παράδωσέτο στα χέρια του σύμπαντος. Κάνε κάτι άλλο πιο ευχάριστο ή πιο ικανοποιητικό. Κάθε πράγμα στο καιρό του.....


Χορεύω με τη ζωή.

Δουλεύω και αναπαύομαι

με τους ρυθμούς του σύμπαντος.