Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΦΩΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ.......

" Η εμπειρία σού λέει τι να κάνεις
η αυτοπεποίθηση σου επιτρέπει να το κάνεις "
Σταν Σμιθ
Το 1999, ο πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα γιόρτασε τα ογδοηκοστά του γενέθλια। Τα είκοσι έξι σχεδόν απο αυτά τα χρόνια τα πέρασε κλεισμένος σε ένα κελί φυλακής, επειδή μιλούσε ανοιχτα για τις απόψεις του περί του άπαρτχάιντ. Σ'αυτή την περίοδο, η αυτο-
ποίθηση του Μαντέλα θα πρέπει να δοκιμάστηκε σκληρά.
Αποτελεί φόρο τιμής στη πίστη και τη σιγουριά του, το γεγονός ότι τελικά θριάμβευσε και στη συνέχεια εξελέγη στο ύψιστο αξίωμα της χώρας του.
Η αυτοπεποίθηση είναι μιά "συνήθεια" που μπορεί να ακονίζεται και να ισχυροποιείται καθημερινά έχοντας ως εργαλείο την πίστη. Κατά την διάρκεια αυτής της διαδικασίας θα αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις του φόβου, της ανησυχίας και της αβεβαιότητας . Αυτά τα στοιχεία συνθέτουν την άμπωτη και την πλημμυρίδα της ζωής.
Είναι ένας συνεχής αγώνας , ένα νοητικό πεδίο μάχης, μιας μάχης που χρειάζεται να κερδίσεις αν θέλεις η ζωή σου να είναι πλημμυρισμένη με αφθονία.
Για να ξεκινήσουμε διάβασε προσεκτικά, τα λόγια του Νέλσον Μαντέλα στο λόγο πού εκφώ-
νησε το 1994, κατά την ανάληψη του αξιώματός του। Πρόκειται για έναν άνδρα που δέχτηκε την πρόκληση και νίκησε.
Αφομοίωσε την κάθε του πρόταση. Χρησιμοποίησε τα λόγια του σαν βάση για το επόμενό σου επίπεδο επιτευγμάτων.

"Ο πιο βαθύς μας φόβος δεν είναι ότι είμαστε ανεπαρκείς. Ο πιο βαθύς μας φόβος είναι ότι είμαστε απροσμέτρητα δυνατοί. Το φώς μας και όχι το σκοτάδι μας, είναι αυτό που μας φοβίζει. Αναρωτιόμαστε " Ποιός ειμ'εγώ για να είμαι εξαιρετικός, υπέροχος, ταλαντούχος και καταπληκτικός:" Στην πραγματικότητα, ποιοι είμαστε για να μην είμαστε....; Είσαι παιδί του Θεο. Το να παριστάνεις τον ασήμαντο δεν υπηρετεί τον κόσμο. Δεν υπάρχει τίποτε φωτισμένο στο να συρρικνώνεσαι για να μην νοιώθουν οι άλλοι ανασφάλεια γύρω σου. Γεννηθήκαμε για να φανερώσουμε την δόξα του Θεού, που βρίσκεται μέσα μας. Αυτή η δόξα δεν βρίσκεται μόνο σε μερικούς από μας, βρίσκεται σε όλους μας. Και καθώς αφήνουμε το φώς μας να λάμψει, δίνουμε, ασυνείδητα , την άδεια σε άλλους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο। Καθώς λυτρωνόμαστε από τους φόβους μας , η παρουσία μας λυτρώνει αυτόματα κι άλλους. "

Το απόσπασμα αυτό είναι παρμένο από το βιβλίο। "A return to love" της Μάριαν Ουιλιαμσον

Η δύναμη της πίστης όπως έχω πεί κάνει θαύματα και η πίστη στον εαυτό σου είναι ο πιό σημαντικός παράγοντας για να τον προστατεύεις από τα βέλη της αρνητικότητας. Οταν υπάρχει έλλειψη αυτοπεποίθησης, τότε τον έλεγχο αναλαμβάνουν ο φόβος και η ανησυχία. Η πρόοδος αναχαιτίζεται και η ορμή καταπαύει.

Αφησε το φως να μπεί μέσα σου, και τότε θα θυμηθείς ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα.

Θα θυμηθείς ότι είσαι Θεός!

Δεν υπάρχουν σχόλια: