Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ


Εν αρχή ην ο Λόγος
Ιωάννης, 1:1

Πρίν χρόνια όταν ήμουν στη Νέα Υόρκη άκουσα μια πραγματική ι στορία, μιας κοπέλλας με σχετικά καλή υγεία που υποβλήθηκε σε μια θεραπευτική απόξεση.
Μετά την επέμβαση ό μως η Adrian δεν εννοούσε να αναρρώσει και καθημερινά βυθιζόταν όλο και βαθύτερα σε μιαν άβυσσο. Οι γιατροί τα είχαν χαμένα, γιατί όλες της οι εξετάσεις έδειχναν, ότι σωματικά ήταν υγιής.
Τελικά κάποιος πρότεινε ύπνωση. Κατά την διάρκεια της ύπνωσης ανακαλύφτηκε πως την ώρα της επέμβασης είχε ακούσει έ να απο τα μέλη της χειρουργικής ομάδας να ρωτάει τον γιατρό της "Λες να τα καταφέρει": Ο γιατρός είχε απαντήσει: "Μπα, αποκλείεται." "Της δίνω λίγες ημέρες ζωής το πολύ". Αυτό που δεν κατάλαβε η Adriαn ήταν ότι η συζήτηση αφορούσε μια άλλη ασθενή.

Αν και ο συνειδητός νούς της Andrian ήταν κοιμισμένος, το υποσυνείδητό της άκουσε την κάθε λέξη , αλλά μη γνωρίζοντας που πραγματικά αναφερόταν δέχτηκε ότι αυτή η δήλωση ίσχυε για την ίδια και προχώρησε στην εκδήλωση της εικόνας πού είχε υιοθετήσει το υποσυνείδητό της.

Η υπνωτική αναδρομή της Andrian τη βοήθησε να συνειδητοποιήσει ότι η πρόγνωση δεν αφορούσε την ίδια κι έτσι ανάρρωσε.
Το υποσυνείδητο είναι το μέρος του νού μας που κατασκευάζει την εμπειρία μας. Οι ψυχολόγοι μας λένε ότι το υποσυνείδητο δεν μπορεί να κάνει διάκριση ανάμεσα στην φαντασία και στην πραγματικότητα. Αν διατηρήσεις μια εικόνα στο νού σου για αρκετό διάστημα και τη νοιώσεις σαν αληθινή, τότε μπορείς να την κάνεις πραγματικότητα.
Αυτή είναι η ουσία του δημιουργικού οραματισμού.
Για παράδειγμα αν σε ενδιαφέρει η ανωτέρω εικόνα να γίνει μέρος της ζωής σου, απεικόνιζέ την καθημερινά στο νού σου μέχρι να σου γίνει εμμονή. Ταυτόχρονα νοιώσε την, ότι είναι αληθινή και πάρε το συναίσθημ. Αυτό το συναίσθημα είναι η δύναμη της εκδήλωσης. Μη σκοτίζεις το μυαλό σου με το πως θα γίνει ,εσένα σε ενδιαφέρει το αποτέλεσμα.

Αν σκεφτόμαστε ή ανησυχούμε για κάτι για αρκετό διάστημα, τότε μπορεί να έλξουμε αυτή την εμπειρία προς τον εαυτό μας. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ίδια αρχή για να φέρουμε κοντά μας αυτο που θέλουμε.

Κράτα στο νού σου εικόνες της ζωής που επιθυμείς και αρνήσου να τον τροφοδοτείς με σκέψεις εκείνων που δεν θέλεις. Πρόσεχε τα λόγια σου. Πρόσεχε τι λές στα μικρά παιδιά ( η στο μικρό παιδί μέσα στους ενηλίκους), γιατί τα παιδιά αφομειώνουν ιδέες ακόμα και όταν λέγονται στ'αστεία ή πάνω στο θυμό μας. Τροφοδότησε το νου και την καρδιά σου με τις πιο θετικές, τις πιο ενεργητικές, και τις ποιο αναζωογονητικές ιδέες και συναισθήματα που μπορείς να φανταστείς.

Και τότε δεν θα ζείς σε ένα κόσμο που σου επιβλήθηκε, αλλά σε εκείνον που εσύ επιλέγεις.

Βοήθησέ με να τροφοδοτώ τον εαυτό μου και τους άλλους

με σκέψεις και αισθήματα που τρέφουν την ψυχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: