Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

ΦΩΣ ΠΕΡΙΣΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ......

Ενας φίλος πολιτικόςμηχανικός , κάποτε μου διηγήθηκε μια πραγματική ιστορία την οποία θα την μοιρασθώ μαζί σας. " Μια μεγάλη καταιγίδα γκρέμισε το ανάχωμα ενός ποταμού όταν ήταν υπεύθυνος έργων στην Αμερική και πλημμύρισε με λάσπη όλα τα 'εκσκαπτικά μηχανήματα και κατέστρεψε το έργο που είχε γίνει.

Όταν πήγε να δεί τη ζημιά, μόλις τα νερά αποσύρθηκαν, βρήκε τους εργάτες του να στέκονται 'ολόγυρα θλιμμένοι με την απογοήτευση ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους κυττάζοντας τη λάσπη και τα θαμμένα μηχανήματα.

Ήρθε ανάμεσά τους και είπε μ'ένα χαμόγελο, "γιατί είστε τόσο κατηφείς;"
"Δεν βλέπετε τι έχει συμβεί;" ρώτησαν . "Τα μηχανήματά μας είναι σκεπασμένα με λάσπη." "Ποιά λάσπη;" ρώτησε ζωηρά. "Ποιά λάσπη!" επανέλαβαν με έκπληξη. " Κυττάξετε ολόγυρά σας. Είναι μια θάλασσα από λάσπη".
"Ω," γέλασε, " δεν βλέπω καμιά λάσπη". "Μα πως μπορείτε να το λέτε αυτό;" τον ρώτησαν.

"Διότι, είπε ο φίλος μου, "Βλέπω ψηλά έναν καθαρό γαλάζιο ουρανό και δεν υπάρχει καμιά λάσπη εκεί πάνω. 'Υπάρχει μόνο η λάμψη του ήλιου και ποτέ δεν είδα καμιά λάσπη, που θα μπορούσε ν'αντέξει στη λάμψη του ήλιου.
Γρήγορα θ'αποξεραθεί και τότε θα μπορέσετε να μετακινήσετε τα μηχανήματά σας και να ξαναρχίσετε πάλι απο την αρχή".

Πόσο δικιο είχε ο φίλος μου! Αν τα μάτια σας βλέπουν κάτω στη λάσπη και έχετε ένα αίσθημα αποτυχίας, θα δημιουργήσετε ήττα για τον εαυτό σας.

Η Ζωή πάντα είναι γεμάτη από μαθήματα. Οταν συμβαίνει ένα δυσάρεστο γεγονός έχετε δύο επιλογές ή τα βάζετε με το Θεό και τους ανθρώπους ή αναρωτιέστε ποιό είναι το μάθημα που παίρνετε αυτή την στιγμή.

Στη συγκεκριμένη ιστορία το μάθημα ήταν η " Αποδοχή ".
Αποδοχή σημαίνει "δεν αντιστέκομαι σ'αυτό που υπάρχει, εγκαταλείπω". Αποδεχόμενος ένα γεγονός δεν σημαίνει ότι μοιρολατρικά εγκαταλείπεις, αντίθετα αναλαμβάνεις δράση και ξεκινάς απο την αρχή με πίστη και επιμονή για επιτυχία σ'αυτό που η ψυχή σου σού ζητά.
Απλά αποδεχόμενος ένα δυσάρεστο γεγονός παύεις να έχεις συναισθηματικό πόνο.

Όταν παύεις να δημιουργείς κι άλλο πόνο για τον εαυτό σου,
τότε παύεις να δημιουργείς κι άλλο πόνο για τους άλλους.
" Η σωτηρία της ψυχής είναι μεγάλο πράγμα "
όπως λέει και το τραγούδι.
"Κάποτε ο Γκαίτε είπε "Φως περισσότερο φώς"