Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

ΕΜΠΟΔΙΑ......ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ:......ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΑ !


Στο βιβλίο του Winston Churchill που έχει τον τίτλο Αποφθέγματα και Σκέψεις (Maxis and Reflections). Σε αυτό το βιβλίο ο Τσώρτσιλ μιλά για τον Βρεττανό στρατηγό Tudor που διοικούσε μια μεραρχία της Πέμπτης Βρεττανικής Στρατιάς η οποία αντιμετώπισε τη μεγάλη Γερμανική επίθεση τον Μάρτιο του 1918. Η διαφορά δυνάμεων ήταν φοβερή σε βάρος του, αλλά ο Στρατηγός Tudor ήξερε πως να αντιμετωπίσει το φαινομενικά αμετακίνητο και αήττητο εμπόδιο. Η μέθοδος του ήταν απλή. Απλώς στάθηκε όρθιος και άφησε το εμπόδιο να πέσει επάνω του κι αυτός, στην συνέχεια διέλυσε το εμπόδιο.

Ο Τσώρτσιλ, με υπέροχα λόγια γεμάτα εκφραστική δύναμη, είπε για τον Στρατηγό Tudor :

<< Η εντύπωση που είχα για τον Tudor ήταν πως ήταν ένας ένας σιδερένιος πάσσαλος , σφηνω-

μένος μέσα στο παγωμένο έδαφος , αμετακίνητος।>>

Ο Στρατηγός Tudor ήξερε πως να στέκεται όρθιος μπροστά σ΄ένα εμπόδιο. Απλώς στάσου όρθιος μπροστά του, αυτό είναι όλο, και μην υποχωρήσεις σ'αυτό, κι αυτό τελικά θα καταστραφεί, κι αυτό δεν θα είσαι σύ, θα είναι το εμπόδιο।


Βέβαια κάποιος θα σκεφθεί, ωραία μας τα λές, αλλά πως γίνεται πρακτικά: Τι πρέπει να κάνω: Προσωπικά αυτό που κάνω είναι να τα παραμερίζω και ύστερα να τα ξεχνώ। Φυσικά και έχω την φόρμουλα να το κάνω και την δανείστηκα απο τον Εμετ Φόξ ονομάζεται το "ΧΡΥΣΟ ΚΛΕΙΔΙ" είναι τόσο απλή σαν την αναπνοή και αποτελεσματική το μόνο που χρειάζεται είναι πίστη πειθαρχία και εμπιστοσύνη στόν εαυτό σου και στο Θεό.

Ακόμη είναι απαραίτητο να ξεχωρίζουμε τις καταστάσεις της ζωής μας απο την ζωή μας γιατί τα εμπόδια ποτέ δεν θα λείπουν । Το επόμενο θέμα μας θα είναι << ΤΟ ΧΡΥΣΟ ΚΛΕΙΔΙ >> και η τεχνική του, που γίνεσαι ικανός να παραμερίζεις τα εμπόδια και μετά να τα λησμονάς. Οταν το κατα-

φέρεις τότε ο δρόμος προς την κορυφή άνοιξε είναι θέμα χρόνου να φθάσεις εκεί.

Φίλε αναγνώστη μη το βάζεις κάτω είσαι σπουδαίος είσαι μοναδικός η επιτυχία σου είναι δεδομένη πίστεψέ το. Δεν διαβάζεις τυχαία αυτές τις γραμμές...........

Δεν υπάρχουν σχόλια: