Σάββατο, 5 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΟ " ΧΡΥΣΟ ΚΛΕΙΔΙ "
Πέρασαν πολλά χρόνια για να βρώ ένα τρόπο, μία συνταγή, που να κατορθώνω να ελευθερώνω τον νού μου από τις αρνητικές μου σκέψεις , μου είπε κάποτε ένας φίλος μου.
Το ανακάλυψα τυχαία σ' ένα βιβλιοπωλείο Προεξείχε προκλητικά στο

ράφι από τ' άλλα βιβλία και από περιέργεια το ξεφύλλισα και εντελώς τυχαία έπεσε το μάτι μου σ' ένα τίτλο " ΤΟ ΧΡΥΣΌ ΚΛΕΙΔΊ ". Διαβάζοντας για λίγο τις πρώτες γραμμές του, ένοιωσα την καρδιά μου να χτυπά έντονα μέσα στο στήθος μου. Ο Θεός είχε απαντήσει στην σφοδρή επιθυμία μου, είχα επιτέλους την συνταγή που ζητούσα για να απελευθερωθώ από όλες τις αρνητικές μου σκέψεις.

Το χρησιμοποίησα στην πράξη και τα αποτελέσματά του ήταν καταπληκτικά, π.χ γλίτωσα από μια

άδικη μήνυση, απαλλάχτηκα από τους φόβους μου, κατόρθωσα να απαλλάσσομαι από την αρνητική ενέργεια των άλλων και να μην με αγγίζουν οι προσβολές τους , μπόρεσα να συγχωρώ τους πάντες ότι και να έχει γίνει Η Ειρήνη του Θεού γεμίζει την ψυχή μου ζώ μια καινούργια ζωή.

Μπροστά μου έβλεπα να έχει γίνει ένα θαύμα, γνώριζα τον χαρακτήρα του φίλου μου ήξερα πόσο ανασφαλής ήταν και δεν σας το κρύβω εντυπωσιάστηκα

Αγόρασα κι εγώ το βιβλίο διάβασα το συγκεκριμένο κεφάλαιο και πράγματι δουλεύει, έχει αποτελέσματα, το δοκίμασα.

Όποιος και νά'σαι, οπουδήποτε κι αν είσαι, το Χρυσό Κλειδί για την αρμονία είναι στο χέρι σου. Αυτό συμβαίνει επειδή στην Προσευχή λειτουργεί ο Θεός και όχι εσύ κι έτσι οι αδυναμίες σου δεν έχουν καμιά βαρύτητα. Οι αρχάριοι επιτυγχάνουν πολλές φορές εκπληκτικά αποτελέσματα με την πρώτη τους προσπάθεια, γιατί το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις ανοικτό νου κι αρκετή πίστη προκειμένου να επιχειρήσεις το πείραμα.

Πέρα απ΄αυτά, μπορείς να έχεις οποιαδήποτε άποψη περί θρησκείας θέλεις.

Η μέθοδος είναι πάρα πολύ απλή και γι' αυτό έχει αποτελέσματα Αυτό που έχεις να κάνεις είναι αυτό: Πάψε να σκέφτεσαι τη δυσκολία όποια κι αν είναι και σκέψου στη θέση της τον Θεό . Αυτός είναι ο πλήρης κανόνας κι αν τον εφαρμόσεις το πρόβλημα θα εξαφανιστεί.

Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για κάτι σπουδαίο ή για κάτι τ ο μικρό, μπορεί να αφορά μια μήνυση,έναν καβγά, να αφορά την υγεία, τα οικονομικά, ένα ατύχημα ή οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς 'Ο,τι όμως και να' ναι πάψε να το σκέφτεσαι κι άρχισε να σκέφτεσαι το Θεό.

Αυτό είναι το μόνο πού πρέπει να κάνεις. Ποιο απλό δεν γίνεται ούτε ο Θεός δεν θα μπορούσε να το κάνει απλούστερο κι όμως ποτέ δεν αποτυγχάνει άν η προσπάθεια είναι σωστή

Μη προσπαθείς να διαμορφώσεις μια εικόνα τού Θεού, γιατί είναι ακατόρθωτο Εργάσου με οτιδήποτε γνωρίζεις για τον Θεό Ο Θεός είναι Σοφία,Ο Θεός είναι Αλήθεια, ασύλληπτη Αγάπη,

ο Θεός είναι πνεύμα,είναι Ψυχή, Ο Θεός είναι ομορφιά είναι Ζωή, ο Θεός είναι πανταχού παρών κοκ Δεν χρειάζεται να τα κατανοείς όλα αυτά Συνέχισε να τα επαναλαμβάνεις

Ο στόχος σου είναι να διώξεις από τη συνειδητότητά σου τη σκέψη της δυσκολίας, για λίγα τουλάχιστον λεπτά, αντικαθιστώντας την με τη σκέψη του Θεού।

Αυτό είναι η ουσία του όλου θέματος। Αν μπορείς να απορροφηθείς με την σκέψη του πνευματικού κόσμου τόσο ώστε να ξεχάσεις για λίγο τα πάντα για το πρόβλημα που σε απασχολούσε όταν άρχισες την προσευχή, τότε θα δαπιστώσεις πως είσαι ασφαλής και άνετος μακριά από το πρόβλημα -ότι έχεις στ'αλήθεια αποτελέσματα

Για να "Χρυσοκλειδώσεις " κάποιο αρνητικό άτομο ή κάποια δύσκολη κατάσταση σκέψου " Θα χρυσοκλειδώσω τον Γιώργο ή την Αντωνία ή εκείνον τον κίνδυνο" και ύστερα προχώρησε και δίωξε κάθε σκέψη για τον Γιώργο ή την Αντωνία ή τον κίνδυνο από τον νου σου, αντικαθιστώντας την με τη σκέψη του Θεού. Ο Θεός είναι αγάπη, Ο Θεός είναι πνεύμα κ.ο.κ Λειτουργώντας μ' αυτό τον τρόπο δεν επηρεάζεις τη συμπεριφορά του ατόμου εκείνου αλλά το εμποδίζεις να σε βλάψει ή να σ' ενοχλήσει και το μόνο που του κάνεις είναι καλό। Από εκείνο το σημείο και μετά θα είναι ένα καλύτερο σοφότερο και πιο πνευματικό άτομο επειδή εσύ το " χρυσοκλείδωσες" Μια πιθανή δίκη η κάποια άλλη δυσκολία η μπορεί να μη συμβεί ποτέ, γιατί ίσως να αποδοθεί διαφορετικά η δικαιοσύνη σε όλα τα μέρη.


Αν βρίσκεις πως μπορείς να το κάνεις αυτό πολύ γρήγορα τότε να το επαναλαμβάνεις αρκετές φορές την ημέρα με ενδιάμεσα διαλείμματα. Να είσαι πάντως σίγουρος ότι κάθε φορά που το κάνεις διώχνεις κάθε άλλη σκέψη για το πρόβλημα μέχρι να' ρθει ή άλλη φορά. Αυτό είναι σημαντικό. Πρέπει όμως να μη σκέφτεσαι το πρόβλημα, όποιο και να είναι. Ο κανόνας είναι να σκέφτεσαι για το Θεό και αν σκέφτεσαι το πρόβλημά σου τότε δεν σκέφτεσαι για τον Θεό.


Είπαμε ότι το Χρυσό κλειδί είναι κάτι το απλό κι έτσι είναι πράγματι, αλλά δεν είναι πάντα τόσο εύκολο να το γυρίσεις. Αν είσαι πολύ τρομαγμένος ή φοβισμένος ίσως νά 'ναι δύσκολα στην αρχή να διώξεις τις σκέψεις σου γι'αυτό το πρόβλημα. Μη το βάζεις κάτω, συνέχισε με φράσεις όπως "Ο Θεός είναι Αγάπη" "Μπορώ να κάνω τα πάντα μαζί με τον Θεό" όσο κι αν σου φαίνεται μηχανικό θα διαπιστώσεις ότι η θεραπεία έχει αρχίσει να αποδίδει κι οτι ο νούς σου καθαρίζει. Να προσπαθείς με ηρεμία και επιμονή χωρίς ένταση. Κάθε φορά που βλέπεις ότι η προσοχή σου ξεφεύγει, να την φέρνεις ξανά πίσω στον Θεό. Μην προσπαθείς να σκέφτεσαι εκ των προτέρων την λύση της δυσκολίας σου που ίσως να φανεί. Δείξε εμπιστοσύνη , άφησε το θέμα του τρόπου και των μέσων στα χέρια του Θεού. Εσύ θέλεις να βγείς απο τη δυσκολία σου αυτό είναι αρκετό। Κάνε αυτό που πρέπει και ο Θεός θα κάνει το δικό του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: