Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

ΑΓΝΩΣΤΟ.....ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΗΡΩΕΣ

Μπορεί να μη το ξέρεις αλλά, "Ναι", είσαι ένας ήρωας. Κανένας λογικός πολεμιστής δεν θα αποφάσιζε να έλθει στο πλανήτη γή, να κρύψει τα όπλα του και ταυτόχρονα να ξεχάσει που τα έκρυψε.
Και να ήταν μόνο αυτό; Επίσης, αποφάσισες να έλθεις μόνος σου στη γή και αποφάσισες όταν θα έλθει η ώρα της αποχώρησης, πάλι μόνος σου να φύγεις.
Δεν σε άκουσα καλά.......Τι είπες; Σιγά τα λάχανα; Όχι φίλε μου δεν είναι έτσι.

Ακόμη και ο Θεός ήθελε παρέα και δημιούργησε τους Ελοχίμ, τους αγγέλους, το σύμπαν και εμάς.
Για να κάνει το παιγνίδι ακόμη πιο προκλητικό, επέτρεψε και στο διάολο, να σου σιγοψιθυρίζει στο αυτί και να σου τάζει: " ξεπάστρεψε τους άλλους για να τα έχεις όλα εσύ".
Ήταν δε τόσο πειστικός ο διάολος που εσύ νόμισες ότι σου τα έλεγε ο Θεός. Και ρίχτηκες με τα μούτρα στη μάχη.

Και όταν πετύχαινες να ξεπαστρέψεις τους άλλους, έρχεται ο Θεός και σου λέει: "Μεγάλε την πάτησες, τώρα θα πληρώσεις τα ανάλογα" . Κι εσύ τα χάνεις γιατί ήσουν πεπεισμένος ότι έκανες το θέλημα του Θεού και ξαφνικά βλέπεις ότι όλα όσα πέτυχες εξαφανίζονται . Και τι σου μένει; ...Να είσαι μόνος και ματωμένος από την μάχη.

Τα βάζεις με το Θεό, με τους ανθρώπους, με το διάβολο, με τον εαυτό σου, θέλεις να πεθάνεις , κλαις, βρίζεις, γελάς σαν τρελλός κι όλα αυτά γιατί ο πόνος και το βάσανο είναι μεγάλο.

Και ύστερα μου λες "Σιγά τα λάχανα"........ε! Όχι δεν είναι έτσι....ΕΊΣΑΙ ΉΡΩΑΣ
Όλοι οι άνθρωποι σ'αύτό το πλανήτη είναι ήρωες χωρίς καμία εξαίρεση , ναι! χωρίς καμία εξαίρεση.
Λαβαίνουμε μέρος σ' ένα παιγνίδι΄" ευτυχίας - δυστυχίας " με άγραφους και μυστικούς κανόνες। Δεν ξέρουμε τι κάνουμε και δεν παίρνουμε γρήγορα απαντήσεις.


Όμως κάθε χτύπημα στη μάχη, μας κάνει να θυμόμαστε και όσο πιο δυνατό είναι το χτύπημα, τόσο περισσότερο θυμόμαστε, ποιοι είμαστε και που είναι τα όπλα μας , για να συνεχίσουμε την μάχη.

Είσαι ΉΡΩΑΣ ποτέ μη το ξεχνάς αυτό συνέχισε το ταξίδι. Για να έχεις περισσότερη δύναμη μάθε κι ένα μυστικό "μη σε νοιάζει το αποτέλεσμα " όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα συ έχεις κερδίσει
Για να δούμε αν αυτό είναι αλήθεια. Ας πούμε ότι σκότωσες, ή ότι λήστεψες, ή ότι βίασες και σε έπιασαν, σε πήγαν στο δικαστή κι εκείνος με την σειρά του, σε δικάζει σε ισόβια φυλάκιση.
Ας δούμε λοιπόν που κέρδισες. Ασυνείδητα εσύ έκανες όλες αυτές τις πράξεις, αλλά και ασυνείδητα γίνεσαι ένα παράδειγμα "προς αποφυγήν" στους άλλους ανθρώπους.
Οι άλλοι άνθρωποι πήραν σπουδαία μαθήματα από σένα।
Το πρώτο μάθημα λέγεται "Επιλογή και Επιπτώσεις". Αν θέλεις μπορείς να επιλέξεις να σκοτώσεις αλλά.......πρόσεξε τις επιπτώσεις, τις αντέχεις;
Σ' αυτό το παιγνίδι συ δεν είχες όφελος παρά μόνο πόνο, οι άλλοι όμως οι περισσότεροι, έμαθαν χωρίς πόνο ότι πρέπει με σοφία να κάνουν τις επιλογές τους .
Τι ; Δεν άκουσα. Πώς; Η Ζωή δεν είναι δίκαια; Tο άτομο αυτό ,μεγάλωσε χωρίς γονείς μέσα στην αλητεία. Ε! και λοιπόν; θα κάνει ότι του κατέβει; Μα δεν ήξερε τι έκάνε λένε οι άλλοι άνθρωποι.
Ακριβώς γι' αυτό είσαι ΉΡΩΑΣ δεν πρόλαβες να θυμηθείς ποιος είσαι και που είναι τα όπλα σου. Αν προλάβαινες θα είχες "μετανοιώσει" δηλαδή θα είχες αλλάξει τον τρόπο σκέψης σου κι έτσι θα είχες μάθει να συγχωρείς, να αγαπάς, να κατανοείς, να ανέχεσαι, να θυσιάζεσαι.
Αν έστω και ένας συγχωρέσει το άτομο (όχι τις πράξεις) τότε το καλό είναι ανυπολόγιστο γιατί ελευθερώθηκαν, θυμούνται, άρχισαν να εκφράζουν το Θεό που έχουν μέσα τους. Βρήκαν τα όπλα τους. Σώθηκα. Χάρη σ' εσένα.
Είσαι καλύτερος από τον διάβολο, γιατί εκείνος πάντοτε ανταποδίδει το χτύπημα, ενώ εσύ έχεις την δυνατότητα να συγχωρέσεις ακόμη και αυτόν και να προσευχηθείς γι΄αυτόν.
Έχεις καταφέρει στο θυμό σου να γίνεις φλόγα και όχι το καύσιμο. Θυμήθηκες .
Ήρωα μου συνέχισε το άγνωστο ταξίδι ........είτε θυμηθείς είτε όχι......είσαι κερδισμένος
είσαι σπουδαίος, είσαι μοναδικός, είσαι αιώνιος ποτέ μη το ξεχνάς.
Μην ανησυχείς θα τους βρεις τους χάρτες που
θα σε οδηγήσουν στη θάλασσα.
Για το ταξίδι σου πάρε ένα δώρο από ένα καταπληκτικό συγγραφέα τον Ντίερ.
Για να παίρνει θάρρος και δύναμη ο Ντίερ, πριν τη μάχη του, φαντάζεται το Θεό ότι είναι η θάλασσα και τον εαυτό του κύπελλο
Φαντάζεται επίσης ότι βυθίζει το κύπελλο στη θάλασσα και το γεμίζε. Αμέσως μετά νοιώθει ότι έχει μέσα του την δύναμη του Θεού .
Ξέρει ότι δεν είναι παντοδύναμος, αλλά έχει τις ίδιες ιδιότητες και "μπορεί να κάνει τα πάντα μαζί με το Θεό"
Οταν επαναλαμβάνεις αυτή τη σκέψη πολλές φορές την ημέρα θα νοιώσεις την παρουσία.